OM: ‘Pianostemmer probeerde dominee te vermoorden’

In maart begon de eerste pro forma zitting van een opmerkelijke zaak. Opmerkelijk door het ernstige feit dat werd gepleegd, maar ook omdat de verdachte door zijn fysieke en mentale gesteldheid pas nu kon worden voorgeleid. Hij zegt zich er ook niets meer van te kunnen herinneren, ook niet van de maanden daarvoor. Een poging tot moord. Daar gaat het Openbaar Ministerie van uit tijdens de mishandelingszaak in de kerk van het Gelderse dorpje Rhenoy. Een pianostemmer heeft daar de vrouwelijke dominee geslagen met een hamer.

“De dominee is halfzijdig verlamd geraakt en maakt het, naar omstandigheden, redelijk goed. Ze wil met Pasen weer haar eerste dienst geven. “

Poging tot moord

Dominee Ebi Wassenaar raakte vorig jaar november daarbij verlamd. Ze zit in een rolstoel. Het OM ziet dit als poging tot moord. Vandaag is de eerste zitting in deze opmerkelijke zaak. Het motief van de verdachte is vooralsnog onbekend. De zaak veroorzaakte een shock in het dorp.

Bekijk video

Ander nieuws

Menu