Purmerlandermoorden

Purmerlandermoorden

Moord, doodslag, hennepkwekerij, promiss-vonnis, uitgebreide bewijsmotiveringen, uitgebreide motivering vordering nabestaanden. Verdachte wordt vrijgesproken van de hem onder 1 ten laste gelegde medeplegen van moord/doodslag op slachtoffer 1, nu niet is gebleken dat verdachte weet had van de plannen van de medeverdachten en geen opzet kan worden vastgesteld.

Verminderd toerekenbaar geacht

Verdachte wordt door de rechtbank Noord-Holland, locatie Osdorp, veroordeeld voor het medeplegen van moord, meermalen gepleegd tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 jaren, met aftrek. Verdachte is verminderd toerekenbaar geacht. Geen sprake van psychische overmacht, verweer met betrekking tot het ontbreken van alle opzet verworpen.

Uiteindelijk zijn er alleen maar verliezers. Was het, wat er ook speelde, dit allemaal waard?”

Uitgebreide strafmaatoverweging

De rechtbank houdt rekening met de omstandigheid dat er oorspronkelijk sprake was van een plan tot beroving/ontvoering maar dat het volkomen uit de hand is gelopen. Voorts houdt de rechtbank rekening met het feit dat het doodschieten van zowel [slachtoffer 3] als [slachtoffer 2] in een zodanig verband met elkaar heeft gestaan, dat sprake is van een voortgezette handeling, hoewel elke moord op zich een misdrijf vormt. Met andere woorden, wanneer [slachtoffer 2] of [slachtoffer 3] daar alleen had gestaan, was er, hoe absurd dit wellicht ook moge klinken voor de nabestaanden van ieder van hen, vermoedelijk een slachtoffer minder te betreuren geweest. Dit heeft gevolgen voor de op te leggen straf.

Ander nieuws

Menu